Aangepaste werkwijze sinds 22-12-2020

Sinds 22 december 2020 zijn de regels voor sociale interacties weer aangescherpt. Dit heeft consequenties voor de manier waarop wij mogen werken. De lactatiekundige hoort niet bij de medische contactberoepen waarvoor een uitzondering geldt. Ook in deze periode kan je voor al je vragen en twijfels bij ons terecht. Bel gerust, we zoeken samen naar de beste oplossing.

Voorlichting

Onze voorlichtingsavonden verschuiven we zoveel mogelijk naar Zoom meetingen. Dit geeft jou en je partner de gelegenheid om knus thuis informatie over borstvoeding in je op te nemen. We werken graag met iedereen in beeld. Je vragen kan je uiteraard gewoon tijdens de zoom voorlichtingsavonden stellen. Het is fijn als anderen kunnen meeleren van jullie vragen.

Consulten

Zowel je prenatale vragen als je vragen kort of ver na je bevalling zullen we zoveel mogelijk proberen via de telefoon en via zoom te beantwoorden. Soms kan dit betekenen dat we vaker contact hebben, omdat niet in één keer op beeld is gevangen waar jullie tegen aan lopen.

We adviseren om zoveel mogelijk al in de kraamweek contact met ons op te nemen. Door in de kraamweek al te bellen kunnen wij overleggen met je kraamverzorgende en samen met jullie en haar een plan van aanpak maken.

Kolfhuur en -consulten

De kolf is een medisch hulpmiddel. Verhuur- en verkooppunten voor zorg- en welzijnshulpmiddelen zijn uitgezonderd van sluiting, en mogen dus functioneel blijven.  

Een huurkolf haal je bij ons aan huis op. Uitleg van de werking van de kolf en over het huren ontvang je zoveel mogelijk telefonisch. Wij dragen een mondkapje tijdens de overdracht, en zien graag dat jij dat ook doet.

Onlangs zijn we gestart met kolfconsulten, waar je meerdere kolven kunt uitproberen en advies krijgt. Tijdens een kolfconsult hanteren we de basisregels; wij dragen een mondkapje en zien graag dat jij dat ook doet. We houden 1,5 meter afstand en hanteren de hygiëne regels. Kolfmaterialen worden tussen consulten volledig gesteriliseerd.