Werkwijze lactatiekundige consulten

Ga gelijk naar onze online agenda om een afspraak in te plannen, of informeer je hier over de verschillende mogelijkheden. 

Je kunt bij ons terecht voor prenatale consulten, consulten aan huis of op onze locatie in Driebergen, voor kolfconsulten op onze locatie en aan huis en voor telefonisch of online contact.
Borstvoeding geven is een persoonlijk proces. Daarom gaan we samen met jou, je kindje en eventuele partner op zoek naar een persoonlijke oplossing. 

Ons werkgebied bestrijkt de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Zeist en De Bilt, Wijk bij Duurstede, Woudenberg, Soesterberg en Utrecht. Wanneer je buiten onze regio woont, dan is het mogelijk naar onze locatie te komen, of te overleggen of er voor ons mogelijkheid is langs te komen.
Parkeerkosten worden in rekening gebracht.

consult aan huis, €127,50, inclusief

Tijdens een consult aan huis bekijken we samen waar jouw vraag ligt en observeren een voeding en/of kolfsessie. We bekijken en beoordelen een mondonderzoek bij je kindje en zo nodig een borstonderzoek. We geven adviezen en praktische tips, die we direct ook samen oefenen. Na afloop krijg je alle informatie via de mail toegestuurd. Een consult aan huis duurt rond de 90 minuten. Opvolgzorg hoort erbij, bellen /appen zolang je vraag bestaat hoort bij het eerste consult.

consult op onze locatie in Driebergen: €115,00
Inclusief

Ben je al uit je kraambed en zelf weer wat meer mobiel? We hebben nu ook de mogelijkheid om op onze praktijk in Driebergen jou en je baby advies te geven. Net als bij een consult aan huis  bekijken we voeding/kolven/mondonderzoek en geven we praktische adviezen en tips. Na afloop krijg je alle informatie via de mail toegestuurd. Opvolgzorg hoort erbij, bellen /appen zolang je vraag bestaat hoort bij het eerste consult.

 Kolfconsult
op de praktijk €85,00 
inclusief: 

Tijdens een kolfconsult kan je al je vragen over kolven stellen. Daarnaast krijg je uitleg over verschillende soorten kolven, én kan je deze uitproberen. De ervaring leert dat een goed zittende kolf, die bij jouw wensen past de meeste kans op succes heeft voor het kolven. Kolven is anders dan voeden en kolven voelen individueel anders. 

Een kolfconsult duurt ongeveer een uur. de kolven die je kan uitproberen vind je in onze webwinkel

Inclusief korting bij aanschaf van een kolf

Verwijsbrief voor je verzekeraar

telefonisch consult
Consult via beeldcontact inclusief:

Persoonlijk telefonisch advies op een korte vraag 15 per 15 minuten.

Via Zoom contact en evt. korte verslaglegging via mail
Gesprek van max 30 minuten: € 40
Gesprek van meer dan 30 minuten: € 80

Twijfel je over welk consult voor jou geschikt is: bel of app ons gerust. Daar zijn natuurlijk geen kosten aan verbonden.


consult ivm Flesweigeren €85, op onze praktijk, €95,00 aan huis

Weigert jouw baby de fles? En moet je weer aan het werk. Wij helpen je. Aan huis in jouw eigen omgeving, of op onze praktijk in Driebergen kijken we mee naar de reden van het weigeren, en maken een plan waardoor jouw baby weer kan leren drinken aan de fles. Een consult duurt ongeveer een uur, en hierbij krijg je de dagen daarna dagelijks contact via app of telefonisch over de vorderingen.


prenataal consult
€45 inclusief

Wil je graag vooraf bespreken of een plan maken voor na je bevalling? Heb je een eerdere ervaring waar je graag nog even over wilt praten? Je bent welkom voor een prenataal consult op onze locatie in Driebergen. 

Een prenataal consult duurt ongeveer 30 minuten.

Ben je onder controle in Zeist, vraag dan bij je eigen verloskundige naar de mogelijkheden. 

Een kort verslagje van jouw persoonlijke plan wordt via mail toegestuurd

Maak een afspraak

VerVOLGCONSULT AAN HUIS, €90,00 op onze locatie €80 INCLUSIEF:

Persoonlijk advies, aanvullend op eerder gegeven consult

eventueel kort verslag van consult via mail

Telefonisch nagesprek zolang als nodig

vergoedingen

Veel zorgverzekeraars geven vanuit de aanvullende verzekering een (gedeeltelijke) vergoeding voor lactatiekundige zorg en kolfhuur. Onze factuur en voorwaarden voldoen aan de eisen van de zorgverzekeraars.