Verhuur Medela Symphony en Ardo Carum

We verhuren de Medela Symphony en de Ardo Carum. Onze actuele voorraad vind je hier Je kunt tot 22.00u contact met ons opnemen, bel of app 06 – 464 90 465 (Ineke) en 06 – 484 17 484 (Kirsten). 

De Medela Symphony en de Ardo Carum zijn beide professionele, volautomatische elektrische kolven. Deze zijn speciaal gemaakt voor ziekenhuizen en voor de verhuur. De kolven voldoen aan alle hygiene eisen.  De kolven zijn ideaal voor het optimaal op gang brengen en het onderhouden van de borstvoedingsproductie, als je kindje dit nog niet voldoende kan, in het kraambed, of vanwege bijvoorbeeld de ziekenhuisopname van je kindje.

Nieuw is de Ardo Bellis. Deze kolf zit tussen de professionele en de koopkolven in. Het is een kleinere, compacte kolf, krachtig voor bijvoorbeeld in het kraambed voor extra stimulatie van de melkproductie. 

Medela Symphony 

Huurprijs per dag: € 2,50 per dag 

 + de eenmalige aankoop van een kolfset maat S, M, L of XL


Verhuur Medela kolf


Deze kolf heeft twee programma’s waarbij het eerste programma het zuigritme van je kindje in de eerste dagen nabootst en zorgt voor een optimale start van de productie. Het tweede programma is bedoeld voor de opvang en het opgang houden van de productie. Dit programma heeft een tweefasen systeem voor het stimuleren van de toeschietreflex en onderhouden van de productie.

De zuigkracht is naar eigen keus in te stellen, de zuigfrequentie verandert vanzelf mee. 

Een uitgebreide instructie krijgt u bij de verhuur.  

Ardo carum

Huurprijs per dag: € 2,50 per dag

+ de eenmalige aankoop van een kolfset en eventueel een inzetstuk.

Ardo Carum huurkolf

De Ardo Carum is persoonlijk in te stellen naar eigen wens in zowel de frequentie van het zuigen als de zuigkracht. De kolf heeft een tweefasen systeem welke v oor het stimuleren van de toeschietreflex en onderhouden van de productie.

Met het speciale sensitieve programma is deze kolf heel geschikt voor pijnlijke en gevoelige tepels.  

Een uitgebreide instructie krijgt u bij de verhuur. 

Ardo Bellis

Huurprijs per dag: € 2,00 per dag

+ de eenmalige aankoop van een kolfset  en eventueel een inzetstuk. 

De Ardo Bellis is een twee fasen kolf. Het vacuum en de frequentie zijn apart instelbaar. Het heeft een automatische powerpump functie op en een geheugenfunctie die jouw favoriete stand kan onthouden. 

Over de kolfsets van Medela

Medela Symphony kolfset

Medela gebruikt de volgende maatvoering van de kolfsets (en losse kolfschilden): maat: S (21mm), M (24mm), L (27mm), XL (30mm) en XXL (36mm). De kraamverzorgende of verpleegkundige in het ziekenhuis weet vaak wel welke maat bij je past. Waar naar gekeken wordt is de diameter van je tepel – niet van je tepelhof, of je borst. Om te weten of je de goede maat hebt, heeft Medela een instructiefilm gemaakt. Vraag gerust om hulp. 

Kolfschilden zijn ook per stuk te koop. Deze enkelzijdige sets zijn handig wanneer je altijd aan één kant tegelijk kolf.

Wanneer je na je aanvankelijke kolf huurperiode een kolf gaat aanschaffen, past deze Symphony kolfset helaas niet op een andere Medela kolf. De Symphony kolfset is, met een tussenstuk, wel te gebruiken bij een Horigen kolf. Kijk ook eens in onze webwinkel . 

Over de kolfsets van Ardo

Ardo Dubbele kolfset

De Ardo dubbele afkolfset is standaard uitgevoerd met maat M (26 mm) borstschilden.

Een juiste pasvorm van je borstschild is belangrijk. De kraamverzorgende of verpleegkundige in het ziekenhuis weet vaak welke maat bij je past. Er wordt gekeken naar de diameter van je tepel – niet je tepelhof. Vraag gerust om hulp.

Ardo heeft naast de standaard maat M losse inzetschilden of opzetschilden met verschillende maatvoeringen. Alle schilden zijn dubbelzijdig.

  • Inzetstuk S (22mm): 7,95
  • Borstschild XL (31 mm) met inzet L (28mm): 15,95
  • borstschild XXL (36 mm): 8,95
  • optiflow inzet stuk (26mm) is een zacht, flexibel inzetschild passend op borstschild XL: 16,95

Met de aanschaf van een conversieset (een losse motor) kan je van de huurset een complete Ardo Calypso, dubbelzijdige kolf maken, voor later naar het werk bijvoorbeeld. Zie onze webwinkel