Lactatiekundig Bureau

Sinds 1 september 2020 werken wij, Ineke en Kirsten, samen in Lactatiekundig Bureau. We werken ieder zelfstandig met de mogelijkheid om met elkaar te overleggen.  

Ineke Hartman

Ineke

In 1997 ben ik IBCLC (Lactatiekundige) gecertificeerd en werk sinds 2006 in de regio als zelfstandig lactatiekundige. Met mijn achtergrond in de neonatologie- en kinderverpleegkunde, heb ik ruime ervaring met premature en zieke kinderen. 

Vanaf 2010 tot 2019 heb ik als auditor voor Stichting Baby Friendly Nederland gewerkt, en scholing gegeven aan de opleiding Lactatiekunde. Nu werk ik naast deze praktijk, nog één dag per week in Ziekenhuis Rivierenland Tiel als lactatiekundige op de kinderafdeling.

Mijn interesse voor borstvoeding is ontstaan vanuit mijn werk als neonatologie verpleegkundige: ik wilde graag moeders beter kunnen ondersteunen bij borstvoeding, sindsdien is ‘borstvoeding begeleiden’ de rode draad binnen mijn werk gebleven.

Ik ben moeder van inmiddels twee grote zonen (2000-2006). Daarbij heb ik ook de praktijk van het borstvoeding geven mogen meemaken, en ervaren dat geen borstvoedingsperiode hetzelfde verloopt.

In 2019 ontmoette ik Kirsten en we merkten dat we dezelfde gedachten over begeleiding van ouders en de hulp bij borstvoeding hadden. Samenwerken was dan ook een logische gedachte. 

NVL nr: 03097

Kirsten

In 2019 ben ik IBCLC (Lactatiekundige) gecertificeerd. Op dat moment was ik werkzaam als lactatiekundige in Ziekenhuis De Gelderse Vallei op zowel de kraam als kinderafdeling.

Lactatiekundig Bureau

Na mijn eerste opleiding psychologie ben ik mij gaan omscholen als verpleegkundige en heb gewerkt op diverse afdelingen, ook in het buitenland.

Mijn borstvoedingsverhaal begon met de geboorte van mijn dochter, in 2007, tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige. Mijn eerste baan was op een gynaecologie- en borstchirurgie afdeling, waar ook wel eens vrouwen met borstvoedingsproblemen werden opgenomen. Ik ontfermde me graag over hen.

Al die jaren, op verschillende verpleegafdelingen, is de lactatiekunde mijn ‘kindje’ geweest. Wanneer er een borstvoedende vrouw werd opgenomen, dan had ik speciale aandacht voor haar. In 2014 werd mijn zoon geboren en mocht ik opnieuw zelf borstvoeding geven. In 2018 greep ik de kans om de opleiding tot lactatiekundige te gaan doen. Tijdens deze opleiding kwam ik Ineke tegen. Wat is het fijn om nu samen te kunnen werken.

NVL nr: 079719


Lactatiekundigbureau is aangesloten bij: