Onze werkwijze
Ook in deze periode kan je voor al je vragen en twijfels bij ons terecht. Update 03-03-2021: lactatiekundige zorg mag weer voluit gegeven worden. We houden hierbij de richtlijnen van onze beroepsvereniging in acht; online of telefonisch als het kan, en in overleg met jullie veilig thuis. Wanneer we thuis komen blijven we op gepaste afstand. Als nabijheid nodig is dragen wij een medisch mondkapje en handschoenen.
Voorlichting
Onze voorlichtingsavonden verschuiven we zoveel mogelijk naar Zoom meetingen. Dit geeft jou en je partner de gelegenheid om knus thuis informatie over borstvoeding in je op te nemen. We werken graag met iedereen in beeld. Je vragen kan je uiteraard gewoon tijdens de zoom voorlichtingsavonden stellen. Het is fijn als anderen kunnen meeleren van jullie vragen.
Consulten
Bij ons eerste telefonisch contact zullen we samen een inschatting maken of een afspraak online of via de telefoon kan (starten), of dat een thuisbezoek nodig is. Wanneer we telefonisch van start gaan, kan het zijn dat we frequenter contact hebben, omdat niet in één keer op beeld is gevangen waar jullie tegen aan lopen. We kunnen ook besluiten alsnog over te gaan op een thuisbezoek.
We adviseren daarnaast om zoveel mogelijk al in de kraamweek contact met ons op te nemen. Door in de kraamweek al te bellen kunnen wij overleggen met je kraamverzorgende en samen met jullie en haar een plan van aanpak maken. Soms is dan een thuisconsult niet nodig.
Kolfhuur en -consulten
De kolf is een medisch hulpmiddel. Verhuur- en verkooppunten voor zorg- en welzijnshulpmiddelen zijn uitgezonderd van sluiting, en mogen dus functioneel blijven. Uit voorzorg blijft onze dienstverlening op dit gebied hetzelfde als tijdens de afgelopen maanden:
Een huurkolf haal je bij ons aan huis op. Uitleg van de werking van de kolf en over het huren ontvang je zoveel mogelijk telefonisch. Wij dragen een mondkapje tijdens de overdracht, en zien graag dat jij dat ook doet.
Onlangs zijn we gestart met kolfconsulten, waar je meerdere kolven kunt uitproberen en advies krijgt. Tijdens een kolfconsult hanteren we de basisregels; wij dragen een mondkapje en zien graag dat jij dat ook doet. We houden 1,5 meter afstand en hanteren de hygiëne regels. Kolfmaterialen worden tussen consulten volledig gesteriliseerd.