Borstvoeding beschermt

Dat borstvoeding geven bescherming biedt aan je kindje voor verschillende luchtweginfecties was al bekend. Dit kan een extra motivatie zijn om juist nu voor borstvoeding te kiezen en bij tegenslagen wellicht langer vol te houden. We gunnen iedereen een mooie borstvoedingsperiode. Loopt het niet zoals je wilt, neem dan contact met ons op. We kunnen jou helpen hiervoor een oplossing te zoeken.   

Zelf ziek

Inmiddels is ook van het coronavirus bekend, dat als jij het als moeder meemaakt, je je kindje bescherming meegeeft met de antistoffen die in jouw melk terecht komen. Mocht je corona krijgen tijdens je borstvoedingsperiode, wees dan extra alert op handhygiene wanneer je met je baby bezig bent, en gebruik een mondkapje op momenten van nabijheid. Schakel zoveel mogelijk (huishoudelijke/oppas) hulp in. 

Blijf voeden

Blijf ondertussen borstvoeding geven! Veel huidcontact en knuffelen, het mag allemaal en is erg goed voor jullie beiden. Wanneer je ziek bent kun je tijdelijk een productiedip hebben. Jouw lijf is hard bezig ziekteverwekkers te bestrijden. Een dip is dus niet gek. Wanneer je weer beter wordt, en je blijft regelmatig aanleggen, dan zal je productie weer gaan stijgen.